Politica de Confidentialitate aplicabila Siteului BestValue

Prezenta Politica de Confidentialitate stabileste modalitatea in care toate datele, inclusive datele cu caracter personal pe care BestValue le colecteaza de la Membrii sau Clientii acesteia sau pe care acestia le furnizeaza, vor fi prelucrate de catre BestValue.

Va rugam sa cititi cu atentie prezenta Politica de Confidentialitate. In cazul in care nu sunteti de acord cu prevederile acesteia, va rugam sa nu continuati sa folositi Siteul si sa nu ne furnizati date cu caracter personal. Utilizand Siteul BestValue, vom considera ca ati acceptat Politica de Confidentialitate a BestValue.

Inainte de a ne oferi date cu caracter personal prin accesarea Siteului BestValue, vi se va solicita acceptarea in mod expres a prevederilor Politici de Confidentialitate, iar prin acceptarea acesteia sunteti de acord cu prelucrarea si colectarea Datelor cu Caracter Personal de catre BestValue, astfel cum este descris in prezentul Document.

6.1. BestValue colecteaza Date cu Caracter Personal, pe paginile Siteului, numai cu acordul voluntar al Membrului sau Clientului, in urmatoarele scopuri:

  • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
  • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
  • pentru a asigura accesul acestuia la produse si servicii;
  • trimiterea de newslettere si / sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si / sau prin apel telefonic;
  • trimiterea de notificari, inclusiv in ceea ce priveste modificarile aduse setului nostru de Termeni si Conditii;
  • contactarea acestuia, la cererea sa volutar exprimata si liber consimtita;
  • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
  • participarea la un concurs sau promovare sponsorizata sau organizata de BestValue sau de catre un tert in numele nostru;
  • scopuri statistice si de marketing (publicitate).

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca BestValue sa colecteze si sa prelucreze Datele acestuia cu Caracter Personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la BestValue, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de catre BestValue;

b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma cu legea;

d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

In virtutea inregistrarii voluntare pe Siteul BestValue sau a accesarii (comandarii) produselor / serviciilor BestValue, Membrul sau Clientul este de acord cu (isi manifesta consimtamantul pentru) procesarea Datelor cu Caracter Personal de catre BestValue in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 6.1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr.677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre BestValue, acesta are dreptul de a nu utiliza Siteul si de a nu oferi companiei BestValue date cu caracter personal.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre BestValue a unei cereri scrise, datata si semnata pentru prelucrarea datelor sale cu character personal, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre BestValue a unei cereri intocmita in scris, datata si semnata, prelucrarii datelor care o vizeaza in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

6.2. BestValue poate sa colecteze si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la Site si pot fi folosite de catre BestValue pentru a imbunatati serviciile oferite Membrilor sau Clientilor sai, sau cu scop statistic. Exceptie va face cazul in care sunt incalcate prevederi ale Documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului / Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura pentru BestValue si / sau al tertilor cu care BestValue are contracte de parteneriat in acel moment.

De asemenea, BestValue poate utiliza sondaje care sunt trimise prin e-mail sau puse la dispoziție pe Site, pentru colectarea de date demografice despre Client, profil și alte date legate de preferințele și comportamentul consumatorilor; BestValue poate intocmi studii de satisfactie a Clientilor privind serviciile conexe ale acesteia. Astfel de date sunt folosite pentru a studia preferințele Clientilor sai și pentru efectuarea analizelor statistice, ambele folosite in scopul adaptarii ofertei la asteptarile Clientilor BestValue. Clientul poate oferi intotdeauna astfel de date in mod voluntar si poate renunta in orice moment la participarea in cadrul sondajului fara furnizarea datelor si fara niciun impact negativ asupra sa in cazul manifestarii dreptului de renuntare.

6.3. Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art. 2.8, colectarii datelor sale personale si de a solicita stergerea acestora,
revocandu-si astfel acordul manifestat pentru document, renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune - interese.

6.4. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.3, Clientul sau Membrul se va adresa BestValue, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate in cadrul art. 5.3.

6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe Site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si / sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale RomCard S.A. prin solutia integrata Gecad Epayment SRL (PayU).

RomCard SA si Gecad Epayment SRL (PayU) functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comercianti acceptatori de card si Clienti utilizatori de carduri.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

6.7. BestValue nu solicita si nu stocheaza in nici un fel informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online. Exceptie de la aceasta prevedere va face cazul in care ne veti furniza detaliile contului dumneavoastra bancar pentru o rambursare in cazul returnarii produsului, caz in care vom colecta si prelucra aceste date.

6.8. Politica de Confidentialitate BestValue se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe Site. BestValue nu raspunde pentru Politica de Confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara Siteului.

6.9. BestValue se obliga sa foloseasca datele colectate apartiand Clientului / Membrului exclusiv in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului / Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.10. Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc., este solicitata in baza legii de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare.

6.11. Procesatorul / procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre BestValue are(au) dreptul de a accesa / vizualiza orice tip de date / documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.12. BestValue garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.13. BestValue garanteaza pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

6.14. Datele colectate de BestValue de la Membrii sau Clientii sai pot fi prelucrate in, transferate in si / sau stocate intr-o locatie din interiorul Spatiului Economic European.

6.15. Siteul BestValue poate contine in decursul timpului, linkuri catre si de la siteuri ale unor terte parti productori si distribuitori, agentii de publicitate, furnizori de servicii de plata sau platforme social media, cum ar fi Facebook, Google sau Twitter. Daca urmati un link catre oricare dintre aceste siteuri, va rugam sa retineti ca aceste siteuri au propriile politici de confidentialitate si ca BestValue nu isi asuma responsabilitatea pentru politicile de confidentialitate sau practicile puse in aplicare de catre acesti terti. Va rugam sa verificati aceste politici inainte de a trimite date acestor siteuri.

6.16. BestValue nu isi asuma nici o raspundere daca un Membru sau Client, este indus in eroare de catre terti neautorizati care se prezinta drept reprezentanti ai BestValue. Va rugam sa ne informati indata daca aflati de un astfel de comportament din partea unui tert.

Prezenta Politica de Confidentialitate precum si toate aspectele aparute sau legate de acesti termeni si de contractul la distanta incheiat vor fi reglementate de legea tarii asa cum se indica mai jos. Instantele si autoritatile de protecție ale Romaniei au competenta exclusiva in solutionarea litigiului, care ar putea aparea din sau in legatura cu aceasta Politica de Confidentialitate. Astfel, legislatia aplicabila si jurisdictia in materie este cea a Romaniei, fiind aplicabile deopotriva normele in materie de la nivelul Uniunii Europene.